Otkup ugostiteljske opreme
Otkup ugostiteljske opreme
U ugostiteljstvu, efikasnost i funkcionalnost opreme su od suštinskog značaja za uspešno vođenje restorana, kafića, hotela ili druge ugostiteljske lokacije. Kako se ugostiteljska industrija neprestano razvija i menja, vlasnici i upravitelji ovih objekata često se suočavaju sa izazovom zamene ili ažuriranja postojeće opreme. U takvim situacijama, otkup ugostiteljske opreme može biti odlična opcija.
Otkup ugostiteljske opreme Beograd – mi dolazimo kod vas!
Ovo je win-win rešenje koje vam omogućava da oslobodite prostor u svom objektu i doprinesete očuvanju životne sredine putem reciklaže. Samo nas pozovite kako biste dogovorili termin za dolazak naše ekipe. Bez obzira na to da li imate stari ledomat, fritezu, peć, toster, sudomašinu, rashladnu vitrinu ili bilo koji drugi uređaj iz oblasti ugostiteljstva, na teritoriji Beograda mi dolazimo po njih. Kada stignemo na vašu adresu, preuzimamo svu odgovornost za demontažu i uklanjanje uređaja. Ne morate da brinete o težini ili veličini uređaja, niti o tome kako ćete ih izneti iz objekta. U otkupu tehnike od pravnih lica, obično se istovremeno vrši zamena velikog dela opreme, što je zahtevan fizički posao. Pozivanjem nas, sve obavljamo mi a vi još možete zaraditi od neispravne opreme! Ne rizikujte povrede i ne gubite vreme, pozovite nas.
Kako mi vršimo otkup ugostiteljske opreme za reciklažu, možemo vam platiti za kompletnu preuzetu neispravnu tehniku i obaviti posao umesto vas. Odatle je prevozimo do reciklažnog centra. Pogledajte cenovnik otkupa kompletne bele tehnike na našem sajtu kao i akciju keš za treš.
Veličina i težina ugostiteljske opreme, nama je prednost!
Ugostiteljska oprema se može značajno razlikovati u veličini i težini, u zavisnosti od vrste i namene uređaja. Vama je problem kako da iznesete velike uređaje, dok kod nas oni više vrede.
- Ledomati: Ledomati dolaze u različitim veličinama, od malih stonih modela koji se lako mogu postaviti na pult, do većih samostojećih uređaja koji mogu biti znatno teži. Veličina i težina ledomata varira u zavisnosti od kapaciteta skladištenja leda i dodatnih funkcija koje uređaj može imati. Oni koji se koriste u ugostiteljstvu, sigurno da se teško unose i iznose iz objekta.
- Friteze: Friteze su obično manje veličine, ali mogu biti teške zbog činjenice da se koriste za prženje hrane u dubokom ulju. Težina zavisi od zapremine posude za ulje i konstrukcije uređaja.
- Peći: Peći za pripremu hrane mogu biti ugradne ili samostojeće. Samostojeće peći su često teže i veće, jer obično imaju više rerni i gorionika za kuvanje.
- Frižideri: Frižideri u ugostiteljstvu su uglavnom veći od onih u domaćinstvima. Koriste se znatno više pa su najčešće od metala, sa dvoja vrata i ima ih više od jednog.
- Sudomašine: Sudomašine se kreću u veličinama od manjih kompaktnih modela do velikih komercijalnih sudomašina koje mogu biti znatno teže.
- Rashladne vitrine: Rashladne vitrine dolaze u različitim dimenzijama, i njihova težina zavisi od konstrukcije i zapremine za skladištenje hrane i pića.
Ova raznolikost čini odlaganje ili transport ugostiteljske opreme često zahtevnim zadatkom, pogotovo ako uređaji treba da budu izneti iz ugostiteljskih prostora. Mi otkupljujemo kompletnu belu tehniku, pogledajte više na sajtu.
Reciklaža ugostiteljske opreme
Mi se bavimo reciklažom starih ili neispravnih uređaja. Ovo je važno jer omogućava da se metalni i drugi materijali iz opreme iskoriste umesto da završe na deponiji, čime se smanjuje negativan uticaj na životnu sredinu. Bela tehnika koja se koristi u ugostiteljtvu je uvek glomazna, teška i od metala. Ovo je tako jer je u pitanju oprema koja se koristi veliki broj sati u toku dana i mora biti izdržljiva. Kao rezultat dobijamo uređaje koji i neispravni dosta vrede. Recikliraje staru belu tehniku! Proces reciklaže obično uključuje sledeće korake:
- Demontaža: Uređaji se razlažu na osnovne komponente kako bi se odvojili metalni delovi od drugih materijala.
- Sortiranje i čišćenje: Metalni delovi se sortiraju i čiste kako bi se uklonile nečistoće.
- Taljenje i preoblikovanje: Metalni materijali se tope i preoblikuju u nove oblike kako bi se koristili za proizvodnju novih proizvoda.
- Otpadni materijali: Ostali materijali, kao što su plastika ili staklo, takođe se obrađuju i recikliraju na odgovarajući način.
Ovaj proces omogućava efikasno iskorišćavanje resursa i smanjenje potrebe za ekstrakcijom novih sirovina. Takođe ima pozitivan uticaj na smanjenje količine otpada na deponijama i doprinosi očuvanju prirode. Informišite se na vreme prilikom odabira firme koju pozivate i odaberite onu koja vrši reciklažu kako biste postupili odgovorno ka elektronskom otpadu.
Reciklaža ugostiteljske opreme
može obuhvatiti različite komponente, u zavisnosti od vrste uređaja.
- Metal: Većina ugostiteljske opreme sadrži metalne delove, uključujući nerđajući čelik i aluminijum. Ovi materijali se lako recikliraju i koriste u proizvodnji novih metala ili proizvoda.
- Plastika: Uređaji koji sadrže plastične delove, kao što su kućišta ili poklopci, mogu se reciklirati kako bi se napravile nove plastične komponente ili proizvodi.
- Staklo: Rashladne vitrine i uređaji koji koriste staklene delove omogućavaju recikliranje stakla radi proizvodnje novih staklenih proizvoda.
- Elektronski otpad: Ugostiteljska oprema često sadrži elektronske komponente. Ove komponente mogu se reciklirati kako bi se izvukli dragoceni metali i materijali.
Zaključak
Otkup ugostiteljske opreme i reciklaža starih uređaja su koraci ka održivom poslovanju u ugostiteljskoj industriji. Osim što možete osloboditi prostor i unovčiti stare uređaje, takođe doprinosite očuvanju životne sredine putem reciklaže. Kako bi proces otkupa i reciklaže bio brz i efikasan, kontaktirajte nas odmah i zakažite otkup ugostiteljske opreme. Dolazimo, preuzimamo, iznosimo, odvozimo i plaćamo!